Jadłospis
L.p. | DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | ALERGENY |
| 1. | Poniedziałek 17.11.2025 r. | Chleb mieszany z masłem, serek śmietankowy topiony, ogórek konserwowy, herbata z cukrem i cytryną, kakao. | Morela suszona, zupa szczawiowa z grzanką, spaghetti napoli, sok pomarańczowy. | Chleb wiejski z masłem, ser żółty, ketchup, jabłko, herbata z cukrem i cytryną. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja |
| 2. | Wtorek 18.11.2025 r. | Chleb razowy z masłem, jajko gotowane, pomidor malinowy, sałata lodowa, herbata z cukrem i cytryną, kakao. | Żurawina , zupa rosół z makaronem, filet z kurczaka w wiórkach kokosowych, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy. | Actimel owocowy. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja |
| 3. | Środa 19.11.2025 r. | Płatki śniadaniowe na świeżym mleku, bułka maślana z masłem, dżem owocowy, herbata z cukrem i cytryną | Chrupki kukurydziane, zupa żurek z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, sok jabłkowy. | Suche gofry z bitą śmietaną. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja, |
| 4. | Czwartek 20.11.2025 r. | Chleb wiejski z masłem, parówka na gorąco, ketchup, herbata z cukrem i cytryną, kakao. | Gruszka, zupa pomidorowa z makaronem, pierogi leniwe z masełkiem, woda. | Bułka pszenna z masłem, pasztet drobiowy, papryka czerwona, herbata z cukrem i cytryna. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja |
| 5. | Piątek 21.11.2025 r. | Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, sałata lodowa, herbata z cukrem i cytryną, kakao. | Krążki orkiszowe, zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, filet z indyka w sosie śmietanowym, ryż, marchewka z groszkiem, woda. | Kasza manna na świeżym mleku z frużeliną truskawkową. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja 5. Ryby |
