Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

L.p.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

ALERGENY  
1.

Poniedziałek 17.11.2025 r.

Chleb mieszany z masłem, serek śmietankowy topiony, ogórek konserwowy, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Morela suszona,

zupa szczawiowa z grzanką, spaghetti napoli, sok pomarańczowy.

Chleb wiejski z masłem, ser żółty, ketchup, jabłko, herbata z cukrem i cytryną.

1.     Mleko

2.     Zboża

3.     Seler

4.     Jaja

2.

Wtorek

18.11.2025 r.

Chleb razowy z masłem, jajko gotowane, pomidor malinowy, sałata lodowa, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Żurawina ,

zupa rosół z makaronem,

filet z kurczaka w wiórkach kokosowych, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.

Actimel owocowy.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja

3.

Środa 19.11.2025 r.

Płatki śniadaniowe  na świeżym mleku, bułka maślana z masłem, dżem owocowy, herbata z cukrem i cytryną

Chrupki kukurydziane,

zupa żurek z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kasza gryczana, ogórek kiszony, sok jabłkowy.

Suche gofry z bitą śmietaną.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja,

4.

Czwartek

20.11.2025 r.

Chleb wiejski  z masłem, parówka na gorąco, ketchup, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Gruszka,

zupa pomidorowa z makaronem, pierogi leniwe z masełkiem, woda.

Bułka pszenna z masłem, pasztet drobiowy, papryka czerwona,  herbata z cukrem i cytryna.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja

5.

Piątek  21.11.2025 r.

Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, sałata lodowa, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Krążki orkiszowe,

zupa barszcz  ukraiński z ziemniakami, filet z indyka w sosie śmietanowym, ryż,  marchewka z groszkiem, woda.

Kasza manna na świeżym mleku z

frużeliną truskawkową.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja

5.      Ryby