Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

L.p.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

ALERGENY  
1.

Poniedziałek 14.04.2025 r.

Chleb wiejski z masłem, wędlina, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną, kakao.

Morela suszona,

zupa krupnik,

placki drożdżowe z owocami

kompot owocowy.

Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ketchup, herbata miodem i cytryną.

1.     Mleko

2.     Zboża

3.     Seler

4.     Jaja

 

Wtorek

15.04.2025 r.

Chleb razowy z masłem, ser żółty, sałata lodowa, herbata z miodem i cytryną, kakao.

Wafelki lekkie,

zupa rosół z makaronem, gulasz wieprzowy, kuskus izraelski, ogórek konserwowy, woda.

Budyń z sokiem malinowym.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja

 

Środa 16.04.2025 r.

Chleb mieszany z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, herbata z miodem i cytryną.

Chrupki kukurydziane,

zupa żurek z białą kiełbaską, filet z kurczaka w wiórkach kokosowych, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda.

 

Babka piaskowa, herbata owocowa.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja,

 

Czwartek

17.04.2025 r.

Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka maślana z masłem, konfitura owocowa wyrób własny, herbata z miodem i cytryną

Talarki ryżowe,

zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy.

Owoce.

1.      Mleko

2.      Zboża

3.      Seler

4.      Jaja,

 

Piątek  18.04.2025 r.

Chleb wiejski z masłem, serek topiony  śmietankowy Hochland, herbata z miodem i cytryną, kakao.

Jabłko,

zupa barszcz biały z makaronem, ryba po grecku z ziemniakami, woda.

Kisiel owocowy.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.      Seler

4.      Jaja,

5.      Ryby