Jadłospis
L.p. | DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | ALERGENY |
1. | Poniedziałek 14.04.2025 r. | Chleb wiejski z masłem, wędlina, papryka czerwona, herbata z miodem i cytryną, kakao. | Morela suszona, zupa krupnik, placki drożdżowe z owocami kompot owocowy. | Chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy, ketchup, herbata miodem i cytryną. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja |
Wtorek 15.04.2025 r. | Chleb razowy z masłem, ser żółty, sałata lodowa, herbata z miodem i cytryną, kakao. | Wafelki lekkie, zupa rosół z makaronem, gulasz wieprzowy, kuskus izraelski, ogórek konserwowy, woda. | Budyń z sokiem malinowym. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja | |
Środa 16.04.2025 r. | Chleb mieszany z masłem, jajko gotowane, ogórek zielony, pomidorki koktajlowe, herbata z miodem i cytryną. | Chrupki kukurydziane, zupa żurek z białą kiełbaską, filet z kurczaka w wiórkach kokosowych, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda.
| Babka piaskowa, herbata owocowa. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja, | |
Czwartek 17.04.2025 r. | Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka maślana z masłem, konfitura owocowa wyrób własny, herbata z miodem i cytryną | Talarki ryżowe, zupa szczawiowa z groszkiem ptysiowym, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy. | Owoce. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja, | |
Piątek 18.04.2025 r. | Chleb wiejski z masłem, serek topiony śmietankowy Hochland, herbata z miodem i cytryną, kakao. | Jabłko, zupa barszcz biały z makaronem, ryba po grecku z ziemniakami, woda. | Kisiel owocowy. | 1. Mleko 2. Zboża 3. Seler 4. Jaja, 5. Ryby |