Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

L.p.

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

ALERGENY  
1.

Poniedziałek 08.09.2025 r.

Chleb mieszany z masłem, serek śmietankowy Almette, pomidor koktajlowy, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Morela suszona,

zupa ogórkowa z ziemniakami, leczo z cukinii, bagietka z masłem czosnkowa wyrób własny, sok pomarańczowy.

Chałka drożdżowa z masłem, dżem owocowy, herbata owocowa, jabłko.

 

1.     Mleko

1.     Zboża

2.     Seler

3.     Jaja

2.

Wtorek

09.09.2025 r.

Chleb razowy z masłem, kabanos, sałata lodowa, herbata z cukrem i cytryną, kakao.

Śliwka,

zupa ryżanka, udko z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki, buraki zasmażane, kompot owocowy.

Actimel owocowy, chrupki kukurydziane.

 

1.      Mleko

2.     Zboża

3.       Seler

4.       Jaja

3.

Środa 10.09.2025 r.

Owsianka błyskawiczna na świeżym mleku, bułka maślana z masłem, powidła śliwkowe, herbata z cukrem i cytryną.

Krążki orkiszowe, zupa szczawiowa z jajkiem,  gulasz wołowy, pyzy, kapusta zasmażana, sok jabłkowy.

 

Owoce: arbuz.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.       Seler

4.       Jaja,

4.

Czwartek

11.09.2025 r.

Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, sałata lodowa,  herbata z cukrem i cytryną, kakao.

 

Krążki ryżowe,

zupa krupnik z ziemniakami, pierogi z serem, kompot owocowy.

Bułka z masłem, serek topiony śmietanowy Hochland, ogórek zielony, herbata z cukrem i cytryną.

1.  Mleko

2.  Zboża

2.  Seler

3.  Jaja

4.    Ryba

5.

Piątek  12.09.2025 r.

Chleb mieszany  z masłem, ser żółty, ketchup, herbata z cukrem  i cytryną, kakao.

Jabłko,

zupa barszcz ukraiński, filet z indyka w sosie śmietanowym, ryż, marchew z groszkiem, woda.

 

Galaretka z bitą śmietaną.

1.      Mleko

2.     Zboża

3.       Seler

4.       Jaja,